Tuesday, July 31, 2012

Casanova Style...A Little Slice of European Heaven


I was introduced to the "Casanova Style" 25 years ago when a friend of mine suggested we get together and meet for lunch.  It left a lasting impression.  Casanova simply encompasses all the things I find beautiful and charming and it's European ambiance has been a constant source of inspiration.

Casanova is a restaurant and local landmark in Carmel by The Sea and I'm delighted to show you around one of my favorite places on the Monterey peninsula.



The design is a blend of the founders family farm house in Belgium and the original character of the old residence that it once was.






Its European charm beckons anyone strolling by to go inside for a closer look







The intoxicating scent of locally grown lavender on the path to the front door. It smells as beautiful as it looks.





And whether you dine on the porch







the outside garden









the fountain courtyard







or one of their charming dining rooms, its sure to make a lasting impression.






Great attention was given to every detail.   Even their serving stations are beautiful!









The garden elements add to the overall ambiance



This wrought iron gate sent me searching for something similar for our guest studio's private patio. I found an iron screen from France that will add the perfect European touch.



Two of my favorite things to order....


a latte.... I love that they serve it in a latte bowl.  So European isn't it?


and a dessert called "Chocolate Nougatine".  Chocolate lovers.... this is divine!!





They even have "Van Gogh's Table",  the table at which Vincent Van Gogh ate his daily meals while boarding at the Auberge Ravoux in Auvers Sur-Oise, France on display in it's own little nook. 







Casanova is the perfect place for lunching with girlfriends or a romantic dinner.  If you are ever visiting our beautiful area, you simply must go and experience it's charm.




More restaurant information here

 I hope you enjoyed my introduction to Casanova, our little slice of European heaven here on the Monterey peninsula.


Take care,

4 comments:

  1. If you live in Carmel you are very lucky. I love it there but haven't been in a long time. Next time I go I will be sure to visit Casanova and have a meal there. It looks like my kind of place.

    ReplyDelete
  2. Panel Çitin montajının kolay oluşu ile görüntüsünün diğer çitlere göre çok daha güzel olması en önemli tercih sebeplerindendir. Görüntüsünün yanında dayanıklı oluşu da ayrı bir artı özelliği olmaktadır. Panel çitli tellerin kaplaması için galvaniz üstü statik boyayla yapılır ve dikmesinde kullanılan kaplama ise elektro galvaniz üzeri yine statik boya yapılmaktadır. Çitin en büyük artılarından biri de istenilen renkte yapmaktayız. Satın alacak kişilerin ne renkte isterse istesin yapılıyor. Panel çitlerin yüksekliği 50 ve 250 cm. arası değişen panel çitlerin çift telli oluyor. Montajında gerekli olan plastik klipslerin âdeti panel çitin yüksekliğine göre değişiklik gösterebilir. Örnek verirsek 50 cm olan panel çit için 1 adet plastik klip yeterken 120 cm Bir panel çite 2, 200 cm Bir panel çite ise 3 plastik klips gerekebilir. Şapka adı verilen plastik kapaklar montaj esnasında her dikme için kullanılarak görsellik bütünlüğü sağlar. Dekoratif, renkli, dayanıklı, kaliteli olan panel çitler gerek duvar üzerine gerekse de toprağa monte edilmektedir.


    Tel örgü
    Panel çit
    Panel çit Fiyat
    Tel Çit
    Çit
    Panel tel çit

    Ankara ve tüm Türkiye geneli satış yapan firmamız Tel örgü ürünleri ve bahçe çiti - panel çit - jilet tel - kafes tel satışı yapmaktadır.

    Bahçe çiti ve teli siparişleri alınır ayrıca Sincan Tel örgü ve çim çit - kafes tel - jiletli tel - bahçe çiti ürünleri burada

    ReplyDelete
  3. Çit sektöründe isteğe ile işlevine göre değişik panel çit malzeme ve uygulama şekilleri bulunmuştur. Bahçe Teli Çit sistemleri galvaniz ile PVC kaplamalı olabiliyor. Bunun yanı sıra panel çitler, dikenli teller, jiletli teller, tel örgüler ve panolu çelik hasırlar çit sistemlerinin değişik uygulama şekillerindendir.
    Tel Örgü Fiyatları
    Sağlam kaynak yapısı ile aynı zamanda galvaniz üzerine elektro statik fırın boya kaplaması ile uzun ömürlü kullanımlar sağlayan klasik panel çit sistemleri; iş yerleri, süper marketler, fabrikalar, site, villa, hava alanları, park yerleri ve farklı birçok amaçta ya da yerde kullanım imkânı sunmaktadır. Panel çit Fiyatları Uygulama alanına göre ise; Single Panel Çit, Sedafor Single Panel Çit, Canfor Double Panel Çit, Canfor Single Panel Çit, Double Panel Çit, Sedafor Double Panel Çit ve Dekosedafor Panel Çit olmak üzere çeşitleri bulunuyor.
    Panel çit
    Çevre güvenliği konusunda sektörün kurucusu ile öncüsü olan firmamız dünyadaki sektörel gelişmeleri yakından takip etmekte olarak Ankara Panel çit uluslararası kalite standartlarına ulaştırmaktayız. Ülkemizin her yerinde malzemesi ile montajı dâhil olmak üzere tecrübeli ekiplerimizle komple panel çit uygulamaları yapmaktayız.

    ReplyDelete
  4. Çanakkale tel örgü ve bahçe çiti fiyatları çim çit, panel çit , bahçe kapısı, sürgülü kapı, tel çit fiyatları ve tüm bahçelerde kullanılan bahçe teli fiyatları hakkında firmamıza göz atmak istermisiniz. Çanakkale tel örgü için fiyat alabilir beton direkler, boru direkler, Bahçe telleri, Panel çitler, Jiletli teller gibi tüm çit ürünleri imalatı ve montajı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
    Çanakkale tel örgü

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...