Sunday, July 15, 2012

Our Garage Door Makeover & A Trip To Vintage Timberworks


When planning the renovation of the exterior of our home, we always intended on using some type of  recycled timbers to re-face the garage door.  So when the exterior was finally finished, we walked around Carmel by the Sea for a little inspiration. Here are a few of our favorite garage door styles:





Aren't these climbing roses gorgeous!











With inspiration in mind, Tom did some sleuthing and found a resource for recycled barn wood and gray board.  We took a road trip to Vintage Timberworks in Temecula, CA.  They supply old timbers for many different uses, but we focused only on the gray board we would need for the garage makeover and barn wood for a few other projects.







Their showroom looked like it belonged in Carmel by the Sea. No wonder we liked this place!























Beautiful beams, doors and floors are made from the vintage timbers.








The showroom was really beautiful, but it was time for us to catch a ride to the yard to pick out our timber.  Someone actually picks you up in a golf cart and takes you out to the timber piles.  I was so busy hanging on I couldn't take a photo!







They also have their own mill on site and can cut and customize timber and apply specific finishes to your liking.  There are so many choices available.  Tom was in heaven here!





These close up  shots show the rustic detail of the gray board and the barn wood we were interested in.  All of these old timbers are recycled from old barns and structures, many from the mid west and along the east coast, so they are very distressed and have such a beautiful rustic look.


Gray Board

Barn Wood




There are stacks of wood timbers available to choose from.  We plan to use the barn wood on a few other projects and will use gray board only on the garage door.








Tom picking out some of our timbers.








and my favorite....the gray board!  It was all so beautiful. We kept digging to find the most distressed pieces. These are some of the timbers we brought home. They are the most perfect shade of gray...really beautiful.  I can think of several other projects where I will be using gray board.
Before we left, we had them cut these 2 inch gray boards in half, so they would be the perfect size to re-face the existing plywood on our original garage door.




and here is the finished project!

and our 19 year old cat "Raja"

Tom did a beautiful job. I wanted the door to look like it was two old doors, and I think he nailed it! No pun intended:)



a close up so you can see the rustic detail


A couple of wrought iron pulls complete the look



Just for fun... here are the before & after photos

Before


After







63 comments:

  1. Wow! Sarah! Congratulations! I had been eagerly waiting...looks great! We need to celebrate! Call me soon! I also want to come and see your place.

    Trino

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çit - Tel Örgü - Panel Çit
      Panel Çit ve Tel Çit, Tel Örgü citbu.com'da
      Panel çitler ilk etapta tel örgü sistemi içerisinde düşünülerek güvenlik amacıyla tercih edilmektedir. Özellikle de büyük şehirlerde bahçeye sahip olan kişilerin bahçe etraflarını Çit ile kaplatarak dışarıdan yabancı kişilere girişi engellemesi gerekmektedir. Sadece yabancı kişilere karşı değil kedi, köpek gibi hayvanların girişini de kapatarak bu alanı koruması gereken kişiler böylelikle daha rahat edecek olup kendilerini de koruma altına alacaklardır.
      Tel örgüler daha çok güvenliğin sağlanması adına kullanılmaktadır. İç tarafı dış etkenlerden korumak amacıyla tercih edilen tel örgüler bu sayede daha çok alana yayılmakta ve çok fazla alanda tercih edilmektedir. Sizler de tel örgüleri kendinize ait olan tarla, bahçe, garaj, park gibi alanların çevrelerine inşa ederek rahatlıkla kullanabilir, uzun ömürlü olarak kullanma imkanına sahip olup yapılarınızı en iyi şekilde dış etkenlere karşı dirençli tutabilirsiniz.
      Çoğu zaman çeşitli yapıların çevresine güvenlik önlemlerinin artırılması için belirli sistemler yerleştirilir. Daha güvenli yapıların olması, dışarıdan içeriye yabancı kişilerin ve hayvanların girmesini engellemek amacıyla tel örgü sistemleri içerisinde yer alan jiletli tel tercih edilebilr. Jiletli tel en çok talep edilen yüksek güvenlik önlemleri arasında yer almaktadır. Dikenli tellerin çok yeterli olmadını ya da daha tehlikeli bölgelere daha güvenli tellerin çevrilmesi amacıyla jiletli tellere her zaman için ihtiyaç duyulmaktadır.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Panel Çitin montajının kolay oluşu ile görüntüsünün diğer çitlere göre çok daha güzel olması en önemli tercih sebeplerindendir. Görüntüsünün yanında dayanıklı oluşu da ayrı bir artı özelliği olmaktadır. Panel çitli tellerin kaplaması için galvaniz üstü statik boyayla yapılır ve dikmesinde kullanılan kaplama ise elektro galvaniz üzeri yine statik boya yapılmaktadır. Çitin en büyük artılarından biri de istenilen renkte yapmaktayız. Satın alacak kişilerin ne renkte isterse istesin yapılıyor. Panel çitlerin yüksekliği 50 ve 250 cm. arası değişen panel çitlerin çift telli oluyor. Montajında gerekli olan plastik klipslerin âdeti panel çitin yüksekliğine göre değişiklik gösterebilir. Örnek verirsek 50 cm olan panel çit için 1 adet plastik klip yeterken 120 cm Bir panel çite 2, 200 cm Bir panel çite ise 3 plastik klips gerekebilir. Şapka adı verilen plastik kapaklar montaj esnasında her dikme için kullanılarak görsellik bütünlüğü sağlar. Dekoratif, renkli, dayanıklı, kaliteli olan panel çitler gerek duvar üzerine gerekse de toprağa monte edilmektedir.


      Tel örgü
      Panel çit
      Panel çit Fiyat
      Tel Çit
      Çit
      Panel tel çit

      Ankara ve tüm Türkiye geneli satış yapan firmamız Tel örgü ürünleri ve bahçe çiti - panel çit - jilet tel - kafes tel satışı yapmaktadır.

      Bahçe çiti ve teli siparişleri alınır ayrıca Sincan Tel örgü ve çim çit - kafes tel - jiletli tel - bahçe çiti ürünleri burada

      Delete
    4. Çanakkale tel örgü ve bahçe çiti fiyatları çim çit, panel çit , bahçe kapısı, sürgülü kapı, tel çit fiyatları ve tüm bahçelerde kullanılan bahçe teli fiyatları hakkında firmamıza göz atmak istermisiniz. Çanakkale tel örgü için fiyat alabilir beton direkler, boru direkler, Bahçe telleri, Panel çitler, Jiletli teller gibi tüm çit ürünleri imalatı ve montajı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
      https://www.citbu.com/magaza/canakkale-tel-orgu-21

      Delete
  2. Beautiful blog!!!! Thank you so much for your comment! I am glad I discovered your blog!!
    xx
    Greet

    ReplyDelete
  3. Amazing result Sarah, your husband is a fine craftsman.

    Thank you for letting me know you have your blog up and running! Well done!
    I put you on my blog roll.

    best wishes
    Sharon

    ReplyDelete
  4. You and your husband make a wonderful team!
    I love your inspiration. The before and after pictures are so dramatic!
    Your garage is absolutely charming.

    Thank you for the introduction to Vintage Timberworks.
    Steve and I are going to check it out!

    xo
    Brooke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Brooke, we sincerely appreciate it :). You are going to love the gray board!!

      Delete
  5. I am absolutely blown away by your garage door! I’m quite in love with the rustic, cottage style of home architecture, the kind that’s found at Carmel By The Sea, and I think your garage door really nailed it! And the fact that you made it yourselves is just as impressive! You did such a great job! I’m so jealous! I want one, too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Libbie! Have you visited Carmel By the Sea? It's a beautiful place and lots of home inspiration:)!

      Delete
  6. Impressive! What you did to your garage door looks amazing! The new one is lightyears away when compared to the new door in terms of aesthetics. The old one was a bit dull and lonesome, but the new one looks classy and elegant, mainly because of its rustic, woody look. Picture perfect! And oh, I love the cat!! Your cat Raja seems happier than anybody else there. Haha! Congratulations again!

    ReplyDelete
  7. Wow! Your garage looks Amazing,I have wanting to do a makeover on my garage door too and seeing what you did with yours game me some inspiration. I am happy to discovered your blog.thanks for sharing with us

    ReplyDelete
  8. We always intended on using some type of recycled timbers to re-face the garage door. repairman

    ReplyDelete
  9. You'll need to supplant the greater part of your carport entryway springs in the meantime. Why? Garage Doors Culver City

    ReplyDelete
  10. I really like what you guys are up too. Such clever work and exposure! Keep up the excellent works guys I've you guys to blogroll. Garage Door Repair

    ReplyDelete
  11. Despite the fact that it's critical to keep warm while in the carport, wellbeing must not be overlooked. best garage heater

    ReplyDelete
  12. Without a good group of springs for your garage, you could lose your treasured things therefore of burglary and you would not like that right? You should commit in durable and high quality metal springs that last a lot extended than those cheaper suspension springs that tend to break easily. https://clarksgaragedoorrepair.com/locations/chatsworth-ca

    ReplyDelete
  13. The strain in such types of springtime is great, and you might be severely wounded if you try to repair the door yourself. Call a professional car port door repair service in such cases. garage door opener repair

    ReplyDelete
  14. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. Garage Pros Calgary

    ReplyDelete
  15. I have been searching to find a comfort or effective procedure to complete this process and I think this is the most suitable way to do it effectively. Salt Lake City locksmith

    ReplyDelete
  16. http://garagedoorrepairfresnotxnukakumi.blogspot.com/2017/07/asap-garage-door-repair-inc.html

    ReplyDelete
  17. Find great deals on eBay for 120 volt electric heater. Shop with confidence. Skip to main content. eBay Logo:  120 volt electric heater

    ReplyDelete
  18. Really a great addition. I have read this marvelous post. Thanks for sharing information about it. I really like that. Thanks so lot for your convene. lametek

    ReplyDelete
  19. On rare occasions, the fix is as simple as replacing the garage door opener. Before you go spend too much time trying to figure out what is wrong with your garage door, make sure that your garage door opener is working properly. Bellevue garage doors

    ReplyDelete
  20. Awesome article, it was exceptionally helpful! I simply began in this and I'm becoming more acquainted with it better! Cheers, keep doing awesome! Garage Door Installation Phoenix

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. "Son derece pratik ve kullanışlı olmalarının yanı sıra maliyetinin de düşük olması son yıllarda polikarbon üretimine dayalı otopark üzeri kapatma sistemlerinin artmasına vesile olmaktadır. Bunun dışında asma germe sistemiyle çalışan ve tamamen branda malzemesinden yapılmış otopark üzeri kapama sistemleri de mevcuttur. Ayrıca temel ayrım noktalarında tamamen kullanım amacına ve yerine göre değişen açık, yarı açık ve kapalı otopark üzeri kapatma modelleri de ürünler arasında yer almaktadır."Garaj Kapama

    ReplyDelete
  23. For example - your oven might produce inefficient heat in addition to gas leakage when ignited; the dryer might produce noise when operated. In addition to these there might be problems with the refrigerators, washers, and dishwashers. Professional Sub Zero Ice Maker Repair Service

    ReplyDelete
  24. https://www.demokrathaber.org/genel/uzmanindan-petek-temizleme-hizmetleri-h120964.html

    ReplyDelete
  25. http://www.yeniduzen.com/petek-arizalarina-artik-son-124721h.htm

    ReplyDelete
  26. https://www.havadis07.com/kalorifer-petek-temizleme-servisi-ne-is-yapar

    ReplyDelete
  27. hank you for your informative article
    https://www.aydatesisat.com/

    ReplyDelete
  28. Gelecekten haberdar olmanın önemi tartışılmaz konular arasında yer alır. gelecekgeldi.com ekibi olarak teknoloji alanında meydana gelen tüm gelişmeleri tek tuş mesafesine indirmeyi amaç edinerek ilerliyoruz. Deneyimli aile üyelerimiz sayesinde gazeteciliğin tüm etik değerleriyle beraber sürdürülebilir basını kullanıcılarla buluşturmak hedefimiz. Ülke genelinde olduğu kadar dünya genelinde de büyük yankı uyandıran gelişmelerin yakından takibini aktif olarak yapabilme olanağı sunuyoruz. Araştırma tekniklerinin tamamını okura haberlerin doğru ulaşması için kullanarak tarafsız görüşleri yansıtıyoruz. Hüküm verme ya da bir görüşe çekme amacıyla değil, tamamen okurların postacısı görevini üstleniyoruz.


    href="https://www.gelecekgeldi.com/"

    ReplyDelete
  29. Günümüzde birçok insan internetin sadece sosyal medyadan ibaret olduğunu sanıyor sanki . Herkes şu şekil sanar bu şekil sanar işte mesele sadece sanması … Öğrenmeye çalışmaz . Ama bilişim dünyası sosyal medyadan ibaret değil. Bilgisayar kullanabilmenin ihtiyaç halinden çıkıp zorunluluğa dönüştüğü şu dönemde bilgisayar kullanmayı öğrenmeden işlerimizi daha zor halleder yada birilerinden yardım almak için beklenti içerisine girme durumuyla karşılaşabilir duruma geldik. Gerek toplumda gerek ailede gerek medya da bilişim dünyasının olumlu yanlarından ziyade maalesef olumsuz yönlerine ilgi çekilmiş durumda.

    bilisimciannem.com

    ReplyDelete
  30. Özel eğitime gereksinimi olan çocuklarımızın okul-veli-öğretmen üçlüsü zincirinde ihtiyaçlarını belirleyip, bunların giderilmesi adına çalışmalar yapmaktayız.

    Deha Özel Eğitim ve Rehabilitasyon

    ReplyDelete
  31. Çevre duvarları veya Bahçe duvarı mülkünüzün çevresine fazladan bir güvenlik sağlıyor. Ayrıca dışarıdan gelen tehlikeleri bahçenizi , özel eşyalarınız , kendi güvenliğinizi de koruma altına almaktadır. Beton bahçe duvarları kullanılan malzeme sebebiyle sağlam bir yapıya sahiptir. Güvenlik için istenmeyen kişileri ve sokak hayvanlarını uzak tutar. Bahçenizi zarar görmeden dekore etme şansını size sunmaktadır. Bahçe duvarı fiyatları yapılan yükseklik ve uzunluğa ve malzemeye göre fark koymaktadır.

    ankara bahçe duvarı

    ReplyDelete
  32. Türkiyedeki otogaz sektörünün tüm evrelerinde bulunan firmamız bu süreçte 40.000'e yakın araç montajına imza atmıştır. Son olarak Karabağlar sanayı sitesinde 900m2 kapalı alana sahip servisimizde otogaz serüvenimiz devam etmektedir. İzmir'in en büyük ve en kapsamlı otogaz montaj ve bakım servisine sahip olan firmamız da LPG ECU tamiri, marinegas montajı, LPG montaj hizmeti, bakım hizmeti, arıza tespit ve çözümü, sızdırmazlık kontrolü, araç tadilat ve projelendirme işlemleri yapılmaktadır.

    Kaynak: ozsoylpg.com

    ReplyDelete
  33. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free.

    ReplyDelete
  34. i impressed by the quality of information on this website. there are a lot of good resource here. i am sure i will visit this place again soon. See This

    ReplyDelete
  35. Thank you for this post. I found it very helpful. https://conservationconstructionofdallas.com/ I will highly recommend this blog to others. I can’t wait for more content. I’ll check back later for more!!!

    ReplyDelete
  36. Ankara bahçe duvarı , müşterilerinin beklentilerini anlayıp, onların istekleri doğrultusunda en iyi desenli bahçe duvarını yaparak kaliteli hizmet vermeyi benimsemiştir.
    Standart üretimler yaptığımız gibi müşterilerimizin isteklerine uygun üretimler de yaparak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı görev ediniyoruz.
    Ankara bahçe duvarı olarak inşaat sekteründe hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz alanları sıralayacak olursak;
    • Bahçe duvari
    • İstinat duvarı
    • Çevre duvarı
    • Desenli bahçe duvarı
    • Çelik kalıp
    • Panel çit
    • Çim çit
    hizmetlerini yazabiliriz. Bu alanlarda profesyonel hizmet anlayışı ile üretimlerimizi yapıyoruz.
    Ayrıca ankaranın bütün semtlerinde hizmet vermekteyiz

    ReplyDelete
  37. Ankara insaat ve bahçe duvarı, müşterilerinin beklentilerini anlayıp, onların istekleri doğrultusunda en iyi desenli bahçe duvarını yaparak kaliteli hizmet vermeyi benimsemiştir.
    Standart üretimler yaptığımız gibi müşterilerimizin isteklerine uygun üretimler de yaparak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı görev ediniyoruz.
    Ankara bahçe duvarı olarak inşaat sekteründe hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz alanları sıralayacak olursak;
    • Bahçe duvari
    • Anahtar teslimi ev
    • köy evi yapımı
    • Su basman yapımı
    • Çelik kalıp
    • Panel çit
    • Çim çit
    hizmetlerini yazabiliriz. Bu alanlarda profesyonel hizmet anlayışı ile üretimlerimizi yapıyoruz.
    Ayrıca ankaranın bütün semtlerinde hizmet vermekteyiz.
    kaynak; ankarainsaatpeyzaj.com

    ReplyDelete
  38. Panel çit sistemleri ve tel çit sistemleri https://www.panelcitankara.com

    ReplyDelete
  39. Ankara Tel Örgü, Bahçe Çiti ihtiyaca göre farklı şekil ve türlerde de sunulmaktadır. İlk olarak panel çit olmak üzere, çim çitleri, tel örgü çitleri, yüksek güvenlik çitleri, jiletli ve dikenli tel gibi birçok seçenekleri de bulunmaktadır.

    Ev, bahçe ve işyerlerinde en çok kullanılan, panel çit, çim çit ve Ankara tel örgü fiyatları Ankara Tel Örgü Fiyatları

    ReplyDelete
  40. Spor Sahaları Hakkında Bilgiler
    Kapalı ya da açık halı saha ve diğer her türlü spor tesislerinizin dış etkenlerden korunması amaçlı monte edilen Kafes Tel Örgü sistemlerinin temini ve montajı hakkında bilgilendirme. Halı saha yapımı

    ReplyDelete
  41. Ankara Tel çit fiyatları - Panel çit fiyatları - Panel tel fiyatları - Bahçe çiti fiyatları - Tel örgü fiyatları - Kafes tel örgü fiyatları - Jiletli tel fiyatları - Panel çit, Tel çiti, Bahçe çit, Kafes tel ürünleri imalatı ve montaj hizmeti ile sizlere hizmet vermekten onur duyarız.


    Ankara Tel örgü
    Panel çit fiyatları
    Ankara Panel çit fiyatları
    Ankara Panel çit
    Panel Çit Ankara
    Tel çit Ankara

    ReplyDelete
  42. Dünyanın En çok kullanılan ürünlerinden olan bahçe çit teli ve Tel Örgü Fiyatları Ankara günümüzün en çok tercih edilen çit sistemlerinden birisidir. Sizlerde Bu ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz mutlaka bir gün ihtiyaç duyacağınız ürünlerin Tel Örgü Ankara Olduğunu unutmayınız. Bahçelerinizin güvenliğini sağlayan bu ürünlerin kullanımı gayet basittir.

    ReplyDelete
  43. Tebrik ederim sizi
    http://www.sutesisatcisiankara.com/

    ReplyDelete
  44. Giyimbu web sayfamız picama tayt alt giyim çocuk giyim ve mevsimlik giyim ürünlerinin toptan ve parakende satışlarını yapan bir firma olarak sizlere hizmet vermektedir. Picama ve Tayt

    ReplyDelete
  45. Dere tesisat izmir'de hizmet veren kurumsal firmadır.

    Dere tesisat

    ReplyDelete
  46. Ankara içi kilitli parke taşı ustası ve Kilit Taşı uygulaması yapan firmamız istenilen her bölgede kilit taş işlerinizi yapabiliyor. Ankara Kilitli parke taşı yapımı ve söküm takım işlerinde bir numaradır. Kilitli parke uygulaması ve Kilitli parke işleri yaparız.

    https://bahceduzenlemepeyzaj.blogspot.com/p/kilitli-parke-ankara.html

    ReplyDelete
  47. Güç artırıcı macun - Cinsel güç macunu - Ankara macun satışı - Ankara'da macun satan aktar firması himetinizdedir.
    Cinsel güç artırıcı macun

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...